Inloggen
Winkelwagen

producten: 0

waarde: € 0,00

Ga naar winkelwagen

 

Het Zweedse Rawchokladfabriken maakt zijn handgemaakte Bean to Bar rauwe chocolade repen van de Criollo cacaobonen uit Peru. De ongeroosterde bonen zijn gedroogd en koud gemalen tussen stenen. Voor echte chocoladekenners is de smaak van de Criollo bonen een waar genot en bevat tonen van noten, vanille, karamel en tabak. De repen zijn biologisch en geschikt voor veganisten. ( Vrij van gluten, melk, noten en soja)

 

Circa 75% tot 80% van alle chocolade wereldwijd wordt gemaakt van de Forastero cacaobonen. Alle grote fabrikanten die zgn. bulk chocolade maken gebruiken deze bonen. Het probleem van deze bonen is dat je er geen echte goede chocolade van kunt maken. Wil je goede chocolade maken, dan heb je dus in de eerste plaats goede cacaobonen nodig. Alleen zijn deze zeldzamer en dus duurder. De Trinitario cacaoboon wordt voor 10-15% van de echte chocolade gebruikt en daarna volgt de zeldzamere Criollo cacaoboon, die goed is voor 5-10 % en de absolute top is de Porcelana boon. Dit zijn de zeldzaamste en ook de duurste cacaobonen, de repen die hiervan gemaakt worden zijn ook apart genummerd.

omhoog
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein