Tomado draadkruk, Jan van der Togt.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Beschrijving

Draadstalen jaren 50 Tomado kruk met houten zitting. Deze kruk is ontworpen door Jan van der Togt. Afmetingen: Hoogte 61 cm. Diameter zitting 30 cm. Originele Tomado sticker nog aanwezig aan de onderkant van de zitting.

Vintage 50's stool designed by Jan van der Togt for Tomado Holland. Metal frame with a wooden seat.

ToMaDo

Jan van der Togt startte met zijn broer Wim een onderneming onder de naam Tomado, afkorting voor Van der Togt Massa-artikelen Dordrecht. De kleine onderneming groeide uit tot een groot bedrijf. Ontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964) noemde de producten mede door hun eenvoud een schoolvoorbeeld van excellent Hollands ontwerp.

Jan van der Togt nam op 66-jarige leeftijd afscheid van het bedrijf waaraan hij bijna vijftig jaar leiding had gegeven. Gedurende zijn loopbaan ontwikkelde Jan zich tot kunstverzamelaar; kunst die een plaats kreeg in kantoren en fabrieken van Tomado. Hij had na zijn afscheid tijd om meer aandacht te schenken aan zijn collectie abstract-expressionistische schilderkunst en glaskunst. Zijn verzameling werd ondergebracht in Museum Jan van der Togt dat in 1991 in Amstelveen werd geopend.

Tomado werd op 29 januari 1982 failliet verklaard en werd vervolgens een merk van het Zwitserse Metaltex. Nog steeds zijn er veel producten van Tomado verkrijgbaar zoals trappen, het fameuze boekenrek, droogrekken, friteuses, koffiemolens enzovoort.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein