Vorstbestendige terracotta - info

Beschikbaarheid: Niet voorradig

Beschrijving

 
 

Vorstbestendige Terracotta

 
 
Tientallen jaren geleden vond u Impruneta terracotta in veel tuinwinkels. Toen we daarna steeds zachtere winters kregen werd de markt overgenomen door goedkope imitatie terracotta uit andere landen als China en Vietnam. Bij de eerstvolgende nachtvorst scheurden of knapten vele van deze goedkope potten en had terracotta de naam niet vorstbestendig te zijn.


In de regio van Florence in Italië bevindt zich in de aarde een blauw kalkmineraal genaamd ‘Galestro’.
Dankzij dit materiaal kan de klei op een veel hogere temperatuur gebakken worden dan andere kleisoorten. Dat gaat tot een temperatuur tussen 960°C en 1025°C. Ter vergelijking, gewoon aardewerk wordt zelden boven de 800°C graden gebakken.

Onze XL terracotta potten van Inpruneta klei zijn bestand tot -20° en de XL terracotta potten van Sienna klei tot - 15°.

Wanneer een pot tijdens de winter op de grond blijft staan, zonder op een verhoging geplaatst te worden, zal het overtollige water onvoldoende kunnen wegvloeien. Hierdoor zal de pot zich bij de eerste de beste flinke regenbui volzuigen met water en beginnen te barsten wanneer het daarna begint te vriezen.

Om deze reden raden wij aan uw potten altijd op een kleine verhoging van minstens een paar cm te plaatsen. Er bestaan speciale pootjes uit terracotta die perfect passen bij uw XL Terracotta pot. Verwijder in de wintermaanden waterresten uit schotels en lege terracotta potten. Heeft u pot beschadigingen, scheurtjes of barsten dek deze dan af zodat daar geen water in kan lopen en u het risico loopt dat de pot gaat stuk vriezen.

Zorg er ook altijd voor dat de afvoergaten in de bodem van uw XL Terracotta pot niet door aarde verstopt raken. Hierdoor kan het water niet weglopen en kan bij vorst de terracotta pot gaan scheuren. Leg daarom altijd voordat u een plant in de pot gaat zetten bijv. wat scherven over het afvoergat.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein